Wie ben ik?

Janneke van Baalen | Professioneel trainer en coach

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Janneke van Baalen en ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Daarna heb ik 5 jaar bij TNO gewerkt als consultant en projectleider. Doordat ik in een bijna burn-out situatie was beland, rees bij mij de vraag of deze baan wel toekomst bestendig was. Daarom ben ik me in de loop der tijd steeds meer bezig gaan houden met persoonlijke ontwikkeling. Enerzijds ben ik trainers- en coachopleidingen gaan volgen. Anderzijds ben ik naast mijn normale functie andere zaken gaan oppakken, zoals recruitment, training, coaching, competentieontwikkeling en teambuilding. Daarbij heb ik ontdekt dat mijn passie veel meer bij "de mens" ligt in plaats van bij "de techniek". Dit leidde ertoe dat ik in mei 2012 Plané training en coaching heb opgericht, zodat ik me fulltime kan bezig houden met waar mijn passie ligt; persoonlijke ontwikkeling van mensen binnen hun privé leven en hun professionele omgeving.

Janneke van Baalen profiel foto

Janneke van Baalen

De missie van Plané

Ik geloof dat er altijd ruimte is voor verbetering in deze wereld. Verder ben ik gepassioneerd om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en faciliteren. Dit doe ik graag zodat mijn coachees en deelnemers de wereld voor zichzelf en hun omgeving weer een beetje mooier kunnen maken. Daarom begeleid ik mensen door middel van training en coaching bij het vinden van hun passie en het opruimen van belemmerende patronen, zodat zij met hart en ziel kunnen leven en aan het werk kunnen.

Janneke van Baalen

Ben jij al in Plané?

Plané is een term die gebruikt wordt in de surf- en zeil wereld: Een boot/surfplank heeft altijd een boeggolf die veel weerstand biedt tijdens het varen. Op het moment dat de wind zoveel vermogen geeft dat de boot/surfplank op zijn eigen boeggolf (in de plaats van tegen) gaat varen, komt deze in plané. Hierdoor vermindert de weerstand van de boot meteen waardoor deze opeens heel veel versnelt. Met mijn trainingen en coaching wil ik mensen in plané brengen op het gebied van hun leven en hun carrière.

Mijn Werkwijze

In de westerse maatschappij zijn we van kinds af aan getraind om vooral onze hersenen te gebruiken. Denk hierbij aan belangrijke beslissingen, maar ook om te analyseren in wat voor situatie we zitten en hoe we dan kunnen handelen. Deze werkwijze levert vaak een goed resultaat, maar met sommige vraagstukken blijf je malen. Meer denken leidt alleen maar tot meer vermoeidheid maar niet meer tot meer antwoorden. Wanneer ik mensen begeleid, nodig ik hen ook juist uit om hun lichaamswijsheid aan te boren. Het lichaam geeft namelijk heel veel signalen af, maar we zijn verleerd om ernaar te luisteren. Signalen zoals: een last op je schouder, pijn in je hart, wat heb je op je lever, een knoop in je maag... we kennen deze uitdrukkingen allemaal wel. En in deze signalen zit veel wijsheid verstopt. Want hoeveel mensen belanden "plotseling" in een burn-out? De signalen waren er al lang, alleen moet je je er wel bewust van zijn dat je lijf je iets wilt vertellen. Wat ik tijdens het begeleiden van mensen doe is hen weer in contact te brengen met zichzelf, met hun lijf en met hun lichaamswijsheid. Hierdoor komen hoofd en hart weer op één lijn en kunnen mensen weer echt voelen waar ze wél gelukkig van worden. Dat leidt ertoe dat mensen hun pad weten te vinden én hem weer gaan bewandelen.

Top