Wie ben ik?

Janneke van Baalen | Professioneel trainer en coach

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Janneke van Baalen en ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Daarna heb ik 5 jaar bij TNO gewerkt als consultant en projectleider. Doordat ik in een bijna burn-out situatie was beland, rees bij mij de vraag of deze baan wel toekomst bestendig was. Daarom ben ik me in de loop der tijd steeds meer bezig gaan houden met persoonlijke ontwikkeling. Enerzijds ben ik trainers- en coachopleidingen gaan volgen. Anderzijds ben ik naast mijn normale functie andere zaken gaan oppakken, zoals recruitment, training, coaching, competentieontwikkeling en teambuilding. Daarbij heb ik ontdekt dat mijn passie veel meer bij "de mens" ligt in plaats van bij "de techniek". Dit leidde ertoe dat ik in mei 2012 Plané training en coaching heb opgericht, zodat ik me fulltime kan bezig houden met waar mijn passie ligt; persoonlijke ontwikkeling van mensen binnen hun privé leven en hun professionele omgeving.

Janneke van Baalen

De missie van Plané

Ik geloof dat er altijd ruimte is voor verbetering in deze wereld. Verder ben ik gepassioneerd om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en faciliteren. Dit doe ik graag zodat mijn coachees en deelnemers de wereld voor zichzelf en hun omgeving weer een beetje mooier kunnen maken. Daarom begeleid ik mensen door middel van training en coaching bij het vinden van hun passie en het opruimen van belemmerende patronen, zodat zij met hart en ziel kunnen leven en aan het werk kunnen.

Ben jij al in Plané?

Plané is een term die gebruikt wordt in de surf- en zeil wereld: Een boot/surfplank heeft altijd een boeggolf die veel weerstand biedt tijdens het varen. Op het moment dat de wind zoveel vermogen geeft dat de boot/surfplank op zijn eigen boeggolf (in de plaats van tegen) gaat varen, komt deze in plané. Hierdoor vermindert de weerstand van de boot meteen waardoor deze opeens heel veel versnelt. Met mijn trainingen en coaching wil ik mensen in plané brengen op het gebied van hun leven en hun carrière.

Portfolio

Marmer~Bezield werken

 • Loopbaantraining "Werken met hart en Ziel"
 • Training "Persoonlijke Effectiviteit" voor TNO

Aletta Wubben - mens- en organisatie ontwikkeling

 • Training situationeel leidinggeven

Emmauscollege Rotterdam

 • Coachen van docenten

Bilfinger-Tebodin

 • Coachen medewerkers

TU Eindhoven

 • Career coach/trainer voor het Career Center van TU/e

Haagse Hogeschool

 • Studieloopbaan begeleider

TNO

 • Training werken in projecten (IPMA StiP)
 • Training Persoonlijke Effectiviteit
 • Introductie training TNO
 • Coachen van medewerkers

Congressen en conferenties:

Carrièrebeurs

 • Spreker voor KIVI op de Carrièrebeurs

Be(e) North

 • Spreker - Hoe onderneem je succesvol?

Women in energy conference

 • Workshop: "Re-discover your career path"

 

Top